Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که افغانستان در رنج، وحشت، خون و آتش به سر می‌برد و تا عصر دیروز 5 مرکز ولایت زرنج، شبرغان، قندوز، سرپل و تالقان در این کشور به دست طالبان سقوط کردند و بیم سقوط مزار شریف قلب هر شهروند افغان را به درد می‌آورد، اعلام نظر جو بایدن که از زبان سخنگوی کاخ سفید شنیده شد و پس از آن سکوت دولت امریکا در قبال سقوط این شهرها، نه تنها نمک بر زخم افغان‌ها پاشید که واکنش‌های بسیاری را حتی بین سیاستمداران امریکایی برانگیخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روزنامه «نیویورک تایمز»، جن ساکی، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در پاسخ به سؤالی درباره پیشرفت‌های طالبان در افغانستان، گفته بود: «بایدن مدت‌ها برای انتخاب دشوار خروج از افغانستان در حال تأمل بوده است و در سخنرانی خود نیز تأکید کرد که پس از 20 سال جنگ، زمان بازگشت نیروهای امریکایی به خانه فرا رسیده است.» ساکی همچنین اشاره کرد: «بایدن معتقد است دولت افغانستان توان مذاکره و ارتش این کشور توان مبارزه را دارند و در این سال‌ها به اندازه کافی آموزش دیده‌اند تا بتوانند از خود دفاع کنند. بنابراین اکنون زمان رهبری و اراده مبارزه با تجاوز و خشونت طالبان فرارسیده است.» در حالی که افغان‌ها از این سخنان برآشفته بودند، سقوط پنج شهر کلیدی افغانستان رعب و وحشت را بر مردم این کشور چیره ساخت اما امریکا که اگر تنها یک سال پیش بود و طالبان به مرکز یکی از ولایت‌های افغانستان حمله می‌کرد، با جنگنده‌های خود به سراغ آنان می‌رفت، سکوت کرد، سکوتی که پس از آن سخنان جن ساکی، به طور آشکار نشان داد جنگ 20 ساله امریکا در افغانستان به طور کامل برای این کشور به پایان رسیده است و حتی اگر همه جهان معتقد باشند که این گونه خروج غیر مسئولانه است، از نظر واشنگن، نیروهای خسته و نه چندان مجهز افغان باید یا شهرها را به تنهایی از طالبان پس بگیرند و یا آنها را به طالبان بسپارند تا دیگر بار همچون دهه 1990 بر آنها حاکم شوند.

شاکیان سکوت
این سکوت با انتقادات زیادی حتی در داخل امریکا مواجه شد. «لئون پانتا» که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما وزیر دفاع بود و حاکمیت پنتاگون در دستان او بود، گفت: «انتظار داشتم روز یکشنبه بعد از سقوط این شهرها، شاهد پشتیبانی هوایی ایالات متحده باشم. هر چند که حتی با کمک نیروهای امریکایی نیز انتظار نداشتم وضعیت افغانستان بهبود یابد.» او با این حال می‌گوید: «اما حتی در این شرایط نیز می‌توانستیم امیدوار باشیم به نوعی بن‌بست برسیم.»
این انتقاد در حالی است که پنتاگون مدعی است تنها 650 نظامی امریکا در افغانستان مانده‌اند و بعید است آنها نیز بتوانند در یک عملیات هوایی هماهنگ، مانع پیشرفت‌های طالبان شوند. اما کارشناسان نظامی تأکید می‌کنند درست است که تعداد زیادی از نیروهای امریکایی از افغانستان خارج شده‌اند و امریکا عملاً حضور نظامی در افغانستان ندارد. اما امریکا دارای پایگاه‌های فعالی در منطقه است که اگر می‌خواست، می‌توانست از طریق آنها به کمک دولت افغانستان برود.
در همین ارتباط وسلی کلارک، ژنرال ارشد سابق ناتو که در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون فعال بود، با اشاره به اینکه سقوط این شهرها یک فاجعه برای مردم افغانستان بود، تأکید کرد: «این وضعیت حاصل و پیامد تصمیم‌های نادرست امریکا و شکست‌های آن است.» جان بولتون، مشاور امنیت ملی امریکا در بخشی از دوره دونالد ترامپ نیز که از همان زمان از مخالفان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بود، ساعتی قبل از سقوط دو شهر سرپل و تالقان در توئیتر خود نوشت: «در افغانستان طالبان سه مرکز ولایت را تصرف کرده‌اند، در حال حاضر، این آخرین فرصت بایدن برای تغییر سیاست اشتباه خودش و ترامپ در خروج از افغانستان است. پیروزی طالبان یعنی به خطر افتادن امنیت امریکایی‌ها.»
در خارج از مرزهای امریکا نیز بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا در سخنانی گفت: «ما خیلی تلاش کردیم برخی را مجاب به ماندن در افغانستان کنیم، اما آشکار بود که بدون امریکا چنین کاری مقدور نیست.» او سپس از توافق امریکا با طالبان انتقاد کرد و گفت: «تمام ناراحتی من از این است که این توافق تمام آنچه را که در 20 سال به دست آورده بودیم نابود کرد. اکنون نیز ممکن است 10 یا 20 سال دیگر به افغانستان بازگردیم اما در حال حاضر چنین چیزی دیگر امکان ندارد و این توافق همه چیز را خراب کرد.»/ ایران 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: نیروهای امریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۴۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان

حسین ابراهیم طاها دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در اجلاس عمومی این سازمان با اشاره به افغانستان گفت سازمان همکاری اسلامی تعامل خود با طالبان را در چارچوب رویکرد بشردوستانه و گفتگوی سازنده ادامه می‌دهد.

وی در ادامه نیز از کشورهای عضو خواست تا از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان که تحت نظارت و مدیریت بانک توسعه اسلامی قرار دارد به تلاش‌های بشردوستانه سازمان همکاری اسلامی در افغانستان کمک کنند.

پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» از 4 تا 5 می (15 تا 16 اردیبهشت) در گامبیا در حال برگزاری است.

گفتنی است «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در این اجلاس شرکت کرده است.

به گفته بلخی، هیئت طالبان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • وقوع انفجار در کابل
  • میوه‌های «وعده صادق» در موازنه جدید منطقه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی