Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:17:16 GMT

سقوط اعتماد در کاخ سفید

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۰۱۲۵

سقوط اعتماد در کاخ سفید

تهران- ایرنا- پایه‌های اعتماد و اطمینان در کاخ سفید فرو ریخته است. دیگر کسی نیست که بتواند ترامپ را کنترل کند. با افرادی که ترامپ دور خود گرد آورده است یا خود را نابود می‌کند یا امریکا را در چنین شرایطی کار به انتخاب خواهد رسید.

زمانی که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا در حال معرفی اعضای کابینه خود بود، بسیاری نگران ترکیب این کابینه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور برخی افراد در کابینه اولیه ترامپ بسیار نگران‌کننده بود. حضور افرادی همچون استیو بنن در نقش استراتژیست ارشد کاخ سفید، مایکل فلین در نقش مشاور امنیت ملی و استیو میلر به عنوان مشاور دونالد ترامپ خبر از اتفاقات خوشایندی در کاخ سفید نمی‌داد. اما جمهوری‌خواهان در میان چنین افرادی که عملا کنترل کاخ سفید را از دستان الیگارشی حاکم بر این حزب کوتاه می‌کرد، سعی کردند افرادی را در این بین قرار دهند تا نفوذ خود را در دولت حفظ کنند.

از همین‌رو افرادی همچون رینس پریبیوس را که رییس کمیته جمهوری‌خواهان بود، به عنوان رییس کارکنان کاخ سفید منصوب کردند تا نظارت کافی را روی ترامپ داشته باشند. همچنین حضور افرادی همچون جان کلی و جیمز متیس ژنرال‌های باسابقه و خوشنام ارتش امریکا و رکس تیلرسون به عنوان مدیرعامل اکسون موبیل دلگرمی زیادی به وجود آورد تا آنها بتوانند ترمز برخی تندروها در کاخ سفید بشوند.‌

گری کوهن به عنوان یک فعال اقتصادی در سمت مشاور اقتصادی ترامپ قرار گرفت تا اطمینان خاطر جدی بازارهای جهانی در خصوص تصمیم‌های اقتصادی ترامپ ایجاد شود. حتی خبر خوب یک ماه پس از حضور ترامپ در کاخ سفید منتشر شد. مایکل فلین به اتهام دروغگویی از سمت مشاوره امنیت ملی کاخ سفید اخراج شد و ژنرال مک مستر جانشین وی شد که خبری خوب برای محافظه‌کاران محسوب می‌شد.

سوپاپ‌های اطمینان در کاخ سفید فعال بودند و در سال اول دولت ترامپ تا حد زیادی به خوبی عمل می‌کردند. اما در شش ماه اول دولت ترامپ به حدی هرج و مرج در کاخ سفید زیاد بود که به نظر می‌رسید هیچ کس توان مدیریت و کنترل اوضاع را ندارد. در چنین شرایطی، رینس پریبیوس سرپرست کارکنان کاخ سفید که از سوی جمهوری‌خواهان در این سمت قرار گرفته بود از کار برکنار شد.

با این وجود جانشینی که برای این سمت در نظر گرفته شد، کماکان این اطمینان را می‌داد که بناست نظم به دولت بازگردد. جان کلی ژنرال 4 ستاره و بازنشسته ارتش از وزارت امنیت داخلی به کاخ سفید فراخوانده شد تا با پذیرش سمت سرپرستی کارکنان کاخ سفید بار دیگر نظم را به مقر ریاست‌ جمهوری امریکا بازگرداند. او که با اختیارات تام وارد کاخ سفید شد، افراد مخل در نظم کاخ سفید را یا برکنار یا محدود کرد.

دیگر خبری از رفت و آمدهای بی‌برنامه به اتاق رییس‌جمهور نبود. استیو بنن استراتژیست ارشد و تندروی ترامپ از کاخ سفید بیرون رانده شد و بسیاری امیدوار بودند که شعارهای تند ترامپ در دوره انتخابات و پس از این تغییرات، محافظه‌کارانه و میانه‌روتر شود. شاید این امر تا حد زیادی در سال اول دولت ترامپ محقق شد. او یک‌سال در برجام ماند، استراتژی خود در خصوص افغانستان را تغییر داد. هرچند ترامپ کماکان غیرقابل پیش‌بینی بود اما باز هم افرادی در کنار او بودند که مانع از اقدامات تند و غیرقابل پیش‌بینی او می‌شدند و در میان همه هرج و مرج‌ها در برخی موارد صدای عقلانیت نیز شنیده می‌شد.

با شروع سال دوم دولت ترامپ همه‌ چیز تغییر کرد. زلزله در کاخ سفید آغاز شد.‌ گری کوهن به عنوان مشاور اقتصادی و پایه اطمینان در حوزه اقتصادی امریکا از دولت کناره‌گیری کرد. رکس تیلرسون به عنوان وزیر خارجه اخراج و مایک پمپئو جانشین وی شد. هربرت مک مستر از سمت مشاور امنیت ملی امریکا کناره‌گیری کرد و جان بولتون نومحافظه‌کار و تندرو جانشین وی شد.

از همان زمان بود که ترکیب کاخ سفید ترسناک‌تر از هر زمان دیگری شد. پایه‌های اعتماد یک به یک فرو می‌ریختند و سوپاپ‌های اطمینان جای خود را به افرادی می‌دادند که تنها گوش به فرمان بودند و حتی خود آنها مشوق اقدامات تندروانه ترامپ بودند. تنها سوپاپ‌های باقیمانده در دولت ترامپ دونفر بودند . جان کلی در سمت سرپرست کارکنان کاخ سفید و دیگری جیمز متیس وزیر دفاع امریکا؛ این دو را می‌توان تنها ستون‌های باقیمانده از اطمینان در کاخ سفید دانست.

این قاعده نیز دوام چندانی نداشت. روز گذشته دونالد ترامپ رسما اعلام کرد که جان کلی تا پایان سال جاری میلادی سمت خود را ترک و جانشین وی به زودی تعیین خواهد شد. به نظر می‌رسد ترامپ قصد دارد بیش از هر زمان دیگری ترکیب کاخ سفید را یک دست کند و قصد دارد افرادی را در کنار خود داشته باشد که کاملا وفادار و بله قربان‌گوی وی باشند، زیرا از امسال او آماده برگزاری کمپین‌های انتخاباتی خود برای سال 2020 می‌شود و از طرفی دیگر باید آماده باشد تا با مجلس نمایندگانی دموکرات روبه‌رو شود.

حالا تنها یک نفر باقی مانده است. جیمز متیس؛ زمزمه‌هایی از چند وقت قبل برای کناره‌گیری او از وزارت دفاع امریکا شنیده می‌شود. چندی پیش دونالد ترامپ او را فردی دموکرات خواند. اگر این مقایسه را با روزهای ابتدایی حضور او در وزارت دفاع مقایسه کنید، بسیار متفاوت است. شاید ترامپ در روزهای ابتدایی دولت خود تنها به جیمز متیس اطمینان داشت، اما شاید اکنون متیس آخرین فردی باشد که ترامپ در دایره نزدیکان خود به او اطمینان داشته باشد و در ماه‌های ابتدایی سال آینده میلادی باید شاهد برکناری وی نیز باشیم.

دیگر هیچ کس باقی نمانده است. اکنون جمهوری‌خواهان نیز در مسیر انتخابی سخت قرار گرفته‌اند. پایه‌های اعتماد و اطمینان در کاخ سفید فرو ریخته است. دیگر کسی نیست که بتواند ترامپ را کنترل کند. با افرادی که ترامپ دور خود گرد آورده است یا خود را نابود می‌کند یا امریکا را در چنین شرایطی کار به انتخاب خواهد رسید. به احتمال بسیار زیاد ترامپ در تحقیقات مولر در خصوص دخالت روسیه درانتخابات امریکا به جرایمی متهم شود.

در قدم اول مجلس نمایندگانی که دموکرات‌ها در سال آینده تحویل خواهند گرفت به احتمال زیاد به سمت استیضاح ترامپ پیش خواهند رفت و در صورت تصویب استیضاح سنای امریکا با اکثریت جمهوری‌خواه باید در این مورد تصمیم‌گیری کند. باید دید جمهوری‌خواهان قصد دارند ترامپ را بدون هیچ‌گونه سوپاپ اطمینانی در کاخ سفید رها کنند یا اینکه تصمیم نهایی را خواهند گرفت و برای نجات خود به ریاست‌جمهوری مایک پنس رضایت خواهند داد تا بار دیگر کاخ سفید تحت کنترل قرار گیرد.

منبع: روزنامه اعتماد؛ 1397.9.19
گروه اطلاع رسانی**9370**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اعتماد كاخ سفيد دولت ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۰۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد

«دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نشستی خصوصی، دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری این کشور را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی (گشتاپو) مقایسه کرد.

به گزارش مشرق، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در یک نشست خصوصی و پشت درهای بسته در اقاماتگاه خود در فلوریدا، دولت جو بایدن را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی (گشتاپو) مقایسه کرد.

وی این مقایسه را در میانه اظهاراتش در خصوص پرونده های حقوقی علیه خود مطرح کرد و ضمن حمله به دادستان های این پرونده‌ها گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می کنند و این تنها چیزی است که آنها دارند. این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می شوند».

ترامپ سپس با بیان اینکه بایدن بدترین رئیس‌جمهوری تاریخ کشورمان است، افزود: «زمانی که متهم شدم، گفتم خوب، حالا زمان مبارزه است. او [بایدن] به شدت ناتوان و متقلب است. مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر گرفته است. او یک کلاهبردار است.»

وی همچنین جک اسمیت بازرس ویژه‌ای که دو پرونده فدرال علیه ترامپ را در دست دارد، «قاتل شرور» و «دیوانه» خواند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • هشدار سقوط سنگ در جاده کرج _ چالوس
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت عملیات ایران را نداشت
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت‌های عملیات ایران را نداشت
  • واقعاً روس ها درباره جنگ پوتین چه فکر می کنند؟/ سقوط مخاطبان تلویزیون دولتی در روسیه/ روس ها بیشتر چه کلماتی را در گوگل جست و جو می کنند؟